במהלך השנה, ובמיוחד בחודשי החורף, אנו נתקפים במחלות החורף האופייניות. המחלות באות לכלל ביטוי בתופעות כמו נזלת, שיעול, כאב גרון חולשה כללית וחום.
המלצות שיקלו עליכם להתמודד עם מחלות החורף:
1. אכלו ארוחות קלות ושתו כמות מספקת של נוזלים בכדי לאפשר לגופכם להתמקד בתהליך ההחלמה ולא בתהליך העיכול.
במהלך 2-4 הימים הראשונים של המחלה, כשאתם מרגישים רע, התזונה שלכם צריכה להיות מורכבת בעיקר מנוזלים כמו מים מטוהרים, מרקים חמים, ירקות מבושלים או מאודים קלות ומיצים מירקות עליים. מומלץ לשתות תה מחליטת צמחי מרפא כמו: לואיזה, מליסה, קמומיל, ג'ינג'ר וקינמון. נוזלים אלה יסייעו בניקוי הגוף מרעלים.
2. קחו פרוביוטיקה – מחקרים מראים כי צריכה קבועה של חיידקים ידידותיים מסייעת לגופינו בהתמודדות מול ווירוסים, חיידקים ופתוגנים אחרים.ובשעת מחלה, חיידקים אלו מסייעים בקיצור משך זמן ההחלמה ובהפחתת חומרת תסמיני מחלות החורף.
נטילת פרוביוטיקה חשובה במיוחד בעת לקיחת אנטיביוטיקה או לאחר השימוש בה וזאת לשם שיקום אוכלוסיית "החיידקים הטובים" במעיים.
3. אם יש לכם תיאבון, אכלו מגוון של פירות, במיוחד פירות הדר ופירות יער. פירות אלה עשירים בוויטמין C ובביופלבנואידים הממריצים את ייצור תאי מערכת החיסון.
בנוסף, מומלץ ליטול תוסף מזון המכיל מקורות לוויטמין C, אבץ שמחזק מערכת חיסון ונוגדי חמצון בעלי יכולת אנטי-דלקתית ואנטי-וויראלית.
IMS הינו תוסף שכזה והוא מומלץ לאדם שחולה במחלות חורף ואף לכל אדם שמעוניין בחיזוק מערכת החיסונית.
4. הרבו באכילת זנגוויל (ג'ינג'ר), בצל ושום - הידועים כמזונות אנטיבקטריאלים ואנטי דלקתיים חזקים. אפשר להוסיף את כולם למרקים או לתבשילים.
5. מים חמים המכילים לימון מעט דבש וקינמון, הם תרופה מסורתית לטיפול בהצטננות. שתו כוס של משקה כזה פעמיים ביום כדי להרגיע את כאבי הגרון והחזה, למנוע הצטברות ליחה ולעודד הזעה שתנקה את הגוף מרעלים.
מזונות שיש להימנע מהם בשעת מחלה:
בתקופת המחלה הימנעו מצריכת חלב ומוצרי חלב ומוצרים המכילים סוכר לבן. מזונות אלה גורמים לליחה ומקשים על הגוף להיפטר מהנגיף. סוכר לבן מחליש את תפקוד המערכת החיסונית.
הימנעו מצריכת קפאין (הנמצא בקפה, תה שחור ושוקולד) המדלדל את מאגרי האבץ בגוף. האבץ הינו מינרל הכרחי לצורך ריפוי הגוף.
נסו להימנע מצריכת בשר כיוון שמזונות אלו קשים יותר לעיכול ובנוסף, גם עשירים בחומצה ארכידונית המקדמת תהליך היווצרות דלקות בגוף.
דרך חדשנית לאבחון וטיפול בגורם למחלות החורף באמצעות רפואת תדרים
רפואת תדרים מתבססת על הרעיון כי לכל איבר בריא בגוף ישנו תדר חשמלי מסוים.
בשעת מחלה, סטרס, חשיפה לקרינה ולרעלים, התדר אשר מקורו בתא או באיבר מסוים – משתנה.
באמצעות רפואת תדרים ניתן לאבחן את הפתוגן המזיק, את נקודות התורפה אשר נמצאות בגופו של אדם ולטפל בהם.
הטיפול מתבצע באמצעות חיבור רגלי המטופל לשתי אלקטרודות אשר דרכן נשלחים תדרים בעוצמה נמוכה שמטרתם לסייע באיזון הגוף ולעורר את יכולת הריפוי הטבעית שלו.
הכותבת הינה רותם שכטר נטורופתית N.D ברשת מרפאות BioCure – הרשת הארצית לאבחון רפואי ממוחשב וטיפול משולב - http://biocure.co.il/