גוף האישה עובר אינספור שינויים במהלך חודשי ההריון. מעבר לשינויים המובנים מאליהם במראה הגוף, דרגת הסיכון להרבה מאד בעיות רפואיות עולה. במאמר הנוכחי נציג בפניכם את המאפיינים של סינוסיטיס, בעיה ממנה סובלות לא מעט נשים במהלך חודשי ההריון. אצל נשים בהריון מגדילה הנזלת את הסיכויים להתפתחות סינונסיטיס.
שאלה שצריכה להישאל היא מה יכולה לעשות אישה הסובלת מסינוסיטיס, מכיוון שידוע שלא כל טיפול המתאים לאוכלוסיה הרחבה רלוונטי גם עבור נשים בהריון. אז מה אסור, מה מותר ומה יעיל באמת? המאמר הנוכחי יספק את התשובות לשאלות אלה ואחרות.
הטיפול בסינוסיטיס בהריון
החדשות המעודדות ביחס לסינוסיטיס בהריון הן שבחלק הארי של המקרים – כ-85% מהמקרים ליתר דיוק – הבעיה אמורה להחליף מעצמה אפילו כאשר לא מטפלים בה באופן ישיר. פרק הזמן הדרוש להתמודדות עם הבעיה הוא כשבוע עד עשרה ימים. ניתן יחד עם זאת להבין נשים שלא מעוניינות לקחת סיכונים או להמתין את פרק הזמן הזה, אלא פונות מראש לקבלת טיפול אנטיביוטי.
מיותר לציין שאת הטיפול הוא יכול לקחת רק בהפנייה של רופא מומחה המלווה אותה במהלך ההריון, מבלי שהיא סוטה ולו במילימטר אחד מהוראות הנטילה שלהן. הטיפול התרופתי מתאים גם במקרים בהם הסינוסיטיס כוללים תופעות לוואי שמקשות על האישה, דוגמת עלייה משמעותית של חום הגוף או כאבי ראש עזים: במקרים האלה ניתן לשקול נטילה של תרופות כבר בשלבים מוקדמים יחסית.
תחילת הדרך היא אבחון נכון ומדויק של הבעיה, כמו גם כשלים אחרים בגוף. ניתן לעשות זאת באמצעים מגוונים, ביניהם מכשיר האבחון המהפכניGlobal Diagnostics שסוקר כ-600 איברים ב-13 מערכות הגוף תוך פרק זמן של כשמונה דקות בלבד. האבחון אינו פולשני ולכן מתאים גם לנשים בהריון, ששיטות אבחון רבות לא מתאימות להן.
לא חייבים תרופות
נשים רבות מעוניינות לצמצם את כמות התרופות שהן לוקחות במהלך תקופת ההריון למינימום האפשרי, בין השאר עקב החשש מתופעות הלוואי או מסיבוכים אחרים הנובעים מהשימוש בטיפול. אותן נשים רוצות בוודאי לדעת מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם הכאבים וחוסר הנוחות בצורה טבעית ככל האפשר. החדשות המעודדות הן שיש דרכים לעשות את זה, כאשר עיקר ההנחיות הן לשנות את התפריט התזונתי שהאישה צורכת במהלך חודשי ההריון (תוך הקפדה על כך שלא יהיו לה חוסרים מכל סוג כמובן).
הטיפול בסינוסיטיס מכניס אותנו לעולם התזונה ולשדות המשחק של תחומים דוגמת הומיאופתיה או נטורופתיה. האישה יכולה להוסיף לתפריט התזונתי שלה במקביל תוספי תזונה המכילים רכיבים הנחשבים למועילים מהבחינה הזו, דוגמת צמחי מרפא מסוגים שונים.
בגזרת הרכיבים ההומיאופתיים תמצאו תכשירים פשוטים להשגה ביניהם סינבסין. ההמלצה הברורה היא לא לקחת שום טיפול בתרופה, אלטרנטיבי או רפואי, בלי שמעדכנים בכך את הרופא ומקבלים את האישור שלו.
הדבר הראשון שהאישה צריכה לעשות הוא לשתות הרבה: ההמלצה הכללית היא להרבות בשתיים מים בכל חודשי ההריון, כשכמות מוגברת אפילו יותר צריכות לשתות נשים הסובלות מסינוסיטיס ומבעיות רפואיות אחרות. דגש חשוב אחר – שגם הוא לא ייחודי לסינונסיטיס אלא מאפיין את ההתמודדות עם ההריון כמכלול – הוא הקפדה על מנוחה ושכיבה בכמות מספקת.
האישה חייבת לשים לב לסביבת המגורים שלה. החדר צריך להיות מאוורר, בין אם באמצעות חלונות פתוחים ובין אם באמצעות מזגן או מאוורר (כמו במקרים אחרים, גם כאן מומלץ שהטמפרטורה לא תהיה נמוכה מדי וכן שהאוויר הקר לא יגיע אל האישה בצורה ישירה). כדי לשמור על הלחות בחדר ניתן להשתמש בקולט אדים.