תמצאו אותה בהרבה מאוד נקודות בבית, במיוחד בשטיחים, בבגדים, מזרנים או בספרים. החשיפה שלנו אליה עלולה להביא לתסמינים שונים, בעיקר אינספור התעטשויות ונזלת מאסיבית הפוגעת באיכות החיים שלנו.
הכוונה שלנו היא לקרדית האבק, יצור מיקרוסקופי זעיר שעלול להיות צרה צרורה. אולי כדי להוסיף עוד יותר לחששות שלכם, נציין כי פירוש שמו הלטיני של הייצור הוא "אוכל עור", המתייחס לעובדה שהוא ניזון מחלקי העור הנושרים מגופנו (קשקשת).
אבל יש גם חדשות מעודדות, והן שבאמצעות אבחון הרגישות שלנו לקרדית האבק להתמודד עם הבעיה בצורה משביעת רצון. איך בדיוק עושים את זה?
כך מאבחנים את הבעיה
הדרך הראשונה לאתר את הבעיה היא באמצעות היכרות עם התסמינים שלה. לא מדובר רק בתופעות המרכזיות שהוזכרו מעלה, אלא גם בתסמינים פוטנציאליים דוגמת דמעות, גרד באזור העיניים או שיעולים. עוד חשוב להכיר את הנסיבות בהן נוטים לסבול מהבעיה הזו. בדרך כלל אנו נחשפים לאלרגיה הזו בעונות הקיץ או הסתיו, גם אם תוכלו למצוא את קרדית האבק בבית בכל ימות השנה.
בנוסף לכך הבעיה נפוצה בעיקר בשפלה החוף ובאזורים בעלי לחות גבוהה. אנו נחשפים לאלרגיה בעיקר במהלך השינה (היא נמצאת בעיקר בחדר השינה), כך שהתסמינים עלולים להופיע בזמנים אלה. במילים אחרות: אם מאפייני הבעיה שאתם סובלים ממנה הם כפי שתוארו כאן, באופן חלקי או מלא, ייתכן שאתם צריכים להדליק את נורות האזהרה.
יש לציין כי על פי השיטות המסורתיות, אבחון הרגישות שלנו לקרדית האבק אינו דבר של מה בכך. את האלרגיה הזו נהוג לאבחן באמצעות תבחין עור, אך קיים קושי מסוים: באבק, מעצם היותו אבק, יש כמות גדולה מאוד של אלרגנים. קשה מאוד לזהות בין אותם אלרגנים את קרדית האבק, שניתנת לצפייה בדרך כלל רק באמצעות מיקרוסקופ.
זיהוי קרדית האבק בפועל נעשה באמצעות הנחה של טיפה בה אחד ממחוללי האלרגיה בעור ושריטה שלו בצורה עדינה, כך שתוחדר כמות קטנה מהחומר. כאשר יש בעור רגישות לקרדית האבק, הצפי הוא להופעה של תסמינים דוגמת אודם, גרד ונפיחות מקומיים.
בשנים האחרונות נכנסו לתמונה אמצעי אבחון מתקדמים, שמשנים את התמונה לחלוטין והופכים את גילוי הבעיה למעט פשוט יותר. מכשיר האבחון המהפכני Global Diagnostics, אותו תמצאו ברשת מרפאות ביו-קיור, עונה על ההגדרה הזו. המכשיר הזה סוקר באמצעות רפואת תדרים את הגוף מכף רגל ועד ראש, תוך בחינה של יותר מ-600 איברים ב-13 מערכות גוף. כך ניתן ללמוד על כל מה שאינו כשורה בגוף, כולל קשרים בין מחלות, בעיות, איברים או מערכות. הבדיקה פשוטה מאוד לביצוע, אינה פולשנית ומאפשרת קבלת תוצאות תוך דקות בודדות.
מה עושים אחרי האבחון?
מתבקש שהפתרון האידיאלי להתמודדות עם קרדית האבק הוא צמצום החשיפה שלנו אליה, אבל בפועל מדובר במשימה לא פשוטה. כדי לצמצם את החשיפה שלנו לחיידק – שנפוץ כאמור בעיקר בחדר השינה – ניתן לעטוף את המצעים, המזרונים, הכריות והשמיכות בכיסוי אטום, או לחלופין להעדיף חומרים סינטטיים.
יגוב של הספרים והמדפים, הפחתת הלחות בחדר באמצעות מזגן, כיבוס המצעים אחת לשבוע לפחות ושאיבת אבק יכולים להקטין את הסיכויים שנסבול מהאלרגיה.
אם התסמינים בכל זאת מופיעים אצלכם בצורה שיטתית, ייתכן מאוד שתידרשו לטיפול תרופתי, דוגמת כדורים, משאפים או טיפות. מטרותיו העיקריות הן הפחתת התסמינים המזוהים עם הבעיה.
בנוסף ניתן לבצע במצבים מסוימים טיפול חיסוני, בעל רמת יעילות גבוהה שעולה במיוחד כאשר מתחילים את הטיפול בשלבים מוקדמים. פתרונות שונים מקשת הרפואה המשלימה נכנסים אף הם לתמונה ועשויים להקל עלינו.